Personalia

Naam
Dennis Verkinderen

Adres
Ommegangstraat 116
9080 Lochristi

Telefoonnummer
+32 486 85 98 05

Email adres
dennisverkinderen@gmail.com

Geboortedatum
19 augustus 1981

Geboorteplaats
Gent

Geslacht
Man

Nationaliteit
Belg

Burgerlijke Staat
Getrouwd

Rijbewijs
B


Vaardigheden

Webdesign
Grafische vormgeving
Drukwerk
PowerPoint
Logo en huisstijl
Videobewerking
Sociale media
Animatie
Product fotografie
Beursstanden
Verpakkingen


Interesses

Festivals / live muziek
Koken
Kamperen
Vzw Lobos


Talen

Nederlands > Goed
Engels > Goed
Frans > Redelijk
Duits > Notie

Dennis Verkinderen

Een allround creative designer met meer dan 15 jaar werkervaring, zo zou ik me in één zin omschrijven. Na een lange en leerrijke carrière bij een groot internationaal bedrijf met vestiging in Brussel ben ik klaar voor een nieuw hoofdstuk in mijn loopbaan, een creatieve functie in een bedrijf met een leuke werkdynamiek en interessante producten of diensten .


Werkervaring

Ik studeerde af in 2002 als algemeen grafisch ontwerper met specialisatie in webdesign. Na enkele jaren als zelfstandige ontwerper ging ik in 2006 aan de slag bij toen nog Vasco Data Security, een snelgroeiend data beveiligingsbedrijf, best gekend van de Digipass waarmee je tot op vandaag nog veilig kan inloggen om bijvoorbeeld aan online bankieren te doen. Bij Vasco groeide ik mee uit tot een allround designer, door naast het ontwerp van brochures en naamkaartjes ook de website mee vorm te geven, de verpakkingen in een nieuw jasje te steken en ook de standen op binnen- en buitenlandse beurzen te voorzien van onze branding. Vanaf 2005 kwam daar ook de sociale media bij, video animatie, later ook nog video bewerking en video opname. Als enige ontwerper in het bedrijf en rapporterend aan de Global Marketing Manager, groeide ik mee met de noden van het bedrijf en de tijdsgeest. Door zelfstudie en hier en daar een opleiding bleef ik mee met wat speelde en werd er weinig geoutsourcet.

In 2018 smolt Vasco samen met enkele buitenlandse bedrijven tot OneSpan, met een grote re-branding van de huisstijl tot gevolg, waar ik als Senior Creative Designer uiteraard een grote hand in had. Door het Internationale karakter van het bedrijf werkte ik samen met mensen uit Noord-Amerika, over gans Europa, tot in Japan en Australië. Ondertussen bleef ik in bijberoep aan de slag als voornamelijk webdesigner, en deed ik her en der kleine projecten.

In 2022 kwam de samenwerking met OneSpan abrupt tot een einde, aangezien de gehele Belgische marketing afdeling gesloten werd en enkel met externe freelancers gewerkt zal worden.

Tijd voor een nieuw Hoofdstuk nu, op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen een bedrijf waar mijn ervaring, creativiteit en kennis op verschillende vlakken een meerwaarde zijn.


Opleidingen

2000 – 2002Specialisatie webdesign
Hoger Instituut voor Grafisch Onderwijs Mariakerke
1997 – 2000Grafische vorming
Hoger Instituut voor Grafisch Onderwijs Mariakerke
1994 – 1997Economie Moderne Talen
Edugo Oostakker

Persoonlijk

Geboren te gent in 1981. Voetbal, badminton en Chiro kleurden mijn jeugd. In het derde middelbaar de grafische microbe te pakken gekregen, en sindsdien steeds bezig geweest met zaken op een creatieve wijze voor te stellen, op elke wijze en media mogelijk.

Samen met Silvie sinds 2001 – getrouwd in 2016. In 2008 is onze eerste dochter Cato geboren, in 2011 onze tweede Flore. In 2014 werd ik voor de derde keer papa van onze zoon Mauro. In de zomer gaan we graag kamperen in Frankrijk.

Wanneer ik niet bezig ben met mijn gezin kan je me vaak terugvinden op live optredens en festivals, soms als roadie, soms als fotograaf, maar altijd als muziekliefhebber. Komt er een nieuwe action shooter uit? Dan gaat het sociale leven even op slot… Verder maak ik ook deel uit van het bestuur van Vzw Lobos, waar we activiteiten voor jong en oud organiseren in de wijk Lobos in Lochristi en sta ik in het weekend al eens graag achter de kookpotten om een gezellig maal te bereiden voor vrienden en familie.


Portfolio

Grafische vormgeving

1 2 3 4

Webdesign

1 2 3

Video

Drukwerk

1 2

Deze website gebruikt cookies. Door verder te surfen op dsigner.be gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.