Lo Radio

Lo Radio is een initiatief van Lochristinaar Johan Dhondt die na het verdwijnen van de lokale omroep in Lochristi vaststelde dat dit toch een gemis was. Omliggende gemeenten en steden hebben nl. een eigen omroep of zelfs meerdere. Hij was van mening dat Lochristi niet kon achterblijven en ging het engagement aan om zelf een lokale omroep te starten waarbij hij direct gebruik maakt van de nieuwe technologie├źn zoals streaming audio, al dan niet aangevuld met de mogelijkheden voor evenementen via een FM- frequentie.


In augustus 2020 riep Lo Radio haar luisteraars op om een logo te ontwerpen voor deze splinternieuwe lokale omroep. Als muziekliefhebber en ontwerpen kon ik deze oproep niet zomaar laten voorbijgaan en stuurde een ontwerp in. Ons logo werd uit alle inzendingen verkozen en prijkt nu op hun website en sociale media.

www.loradio.be

Het logo is overwegend in 1 kleur, om het strak, tijdloos en herkenbaar te maken. Daarnaast is er enkel een oranje detail kleur gebruikt.

De vorm is gebaseerd op een oude radio, het tekstballon staartje wijst op interviews en communicatie. Met een beetje fantasie doet de ronde O van LO denken aan een pick-up plaat of speaker en het oranje deel van de A staat voor de play button van de digitale radio.

Om het geheel wat beweging te geven op sociale media, werd er ook een tweede voorstel gedaan, namelijk om het logo telkens op een andere onscherpe achtergrond weer te geven, afhankelijk van het seizoen of andere gebeurtenissen (feestdagen, interviews,…).

In de krant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
1
Hulp nodig?
Dsigner
Hoi, hoe kan ik je helpen?